Verdachte in onderzoek naar dood vrouw Heerenveen vrij

Foto: ANP

De 44-jarige man uit Heerenveen die woensdag werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een 26-jarige vrouw in de stad is op vrije voeten. Er zijn onvoldoende gronden hem nog langer vast te houden, meldt de politie vrijdag.

De man wordt nog wel verdacht van dood door schuld, net als een eerder opgepakte man (47). Ook de laatstgenoemde verdachte zit niet meer vast.

Het 26-jarige slachtoffer werd op 15 oktober in kritieke toestand in een woning in Heerenveen gevonden. Enkele dagen later is ze in het ziekenhuis overleden. In verband met het lopende onderzoek kan de politie weinig kwijt over de zaak.

Wel is naar voren gekomen dat de om het leven gekomen vrouw samen met een andere vrouw in de woning mogelijk slachtoffer is geworden van een zedendelict. De 44-jarige man wordt verdacht van het zedendelict met betrekking tot de 26-jarige vrouw, de eerder opgepakte man zou volgens de politie mogelijk betrokken zijn geweest bij het zedenfeit bij de vrouw van wie de leeftijd niet wordt genoemd.

De politie heeft de mannen hierover gehoord en verwacht geen verdere aanhoudingen in het onderzoek.

Het overlijden van de jonge vrouw was een grote schok in Heerenveen. In oktober liepen zo’n duizend mensen mee in een stille tocht.