Politie dreigt beelden van rellen na NEC – Vitesse te openbaren

Foto: ANP

De politie gaat binnenkort beelden openbaar maken van de rellen na de voetbalwedstrijd NEC – Vitesse op 17 oktober. Op de beelden zijn relschoppers duidelijk herkenbaar, zegt het onderzoeksteam. Wie anoniem wil blijven, krijgt nog even de kans om zichzelf te melden, laat de politie dinsdag weten.

Vorige week zondag pakte de politie 22 hooligans uit Arnhem, Nijmegen en de regio op. Voor zover bekend heeft de politie sinds vorige week zondag nog geen nieuwe aanhoudingen verricht. Van de op zondag 17 oktober opgepakte mannen zit er volgens de politie nog één vast.

Een deel van de relschoppers moet voor de politierechter verschijnen. Voor enkele relschoppers komt er begin november een snelrechtzitting, omdat zij zich schuldig zouden hebben gemaakt aan openlijk geweld.

De politie meldt dat er tientallen tips en veel beelden zijn binnengekomen. Daarom zullen naar verwachting de meeste hooligans aangehouden kunnen worden, aldus het rechercheteam.

Voor en tijdens de derby was het al onrustig onder aanhangers van NEC en Vitesse. Na de wedstrijd belaagden vele tientallen relschoppers de politie met stenen en stokken. Agenten en politiepaarden raakten gewond. Een politiebus werd gesloopt. Het bestuur van NEC en burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen noemden de gebeurtenissen “een schande voor de stad”.