Aardbeving met kracht van 3,2 in Groningse Garrelsweer

Foto: ANP

In het Groningse dorp Garrelsweer in de gemeente Eemsdelta is in de nacht van maandag op dinsdag om 01.46 uur een aardbeving geweest met een kracht van 3.2. Volgens het KNMI lag het epicentrum op 3 kilometer diepte. Er zijn geen berichten over schade.

Reacties op social media laten zien dat de beving inwoners in het gebied heeft opgeschikt. Zo zeggen mensen dat het huis aan het schudden en aan het kraken was. Ook inwoners van de stad Groningen, zo’n 20 kilometer verder, zeggen de beving te hebben gevoeld. RTV Noord laat weten al honderden meldingen binnen te hebben gekregen.

In de afgelopen weken werden in de provincie Groningen diverse aardbevingen gemeld. Vorige week was er een beving in het dorp Westeremden. Ze worden veroorzaakt door de gaswinning in de regio.

De zwaarste aardbeving was bij het dorp Huizinge in 2012. Die had een kracht van 3,6. In 2019 was er een beving met een kracht van 3,4 van bij het dorp Westerwijtwerd. In datzelfde jaar waren ook aardbevingen in Garrelsweer, met een kracht van 2,5 en 1,9.