Telefoontjes zijn door de jaren heen steeds kwetsbaarder geworden. Waar de eerste mobieltjes vroeger nog zonder problemen op de grond konden vallen, creëert dit nu al snel een barst in het tere scherm en - als je pech hebt - kan dit zelfs gevolgen hebben voor het gehele besturingssysteem. Zonde! Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om je smartphone extra te beschermen. In dit artikel zetten we de beste tips kort voor je op een rij.
De smartphone is standaard onderdeel geworden van ons dagelijkse leven. We kunnen niet meer zonder. Er is dan ook vrijwel niemand meer die zonder smartphone op pad gaat. Je draagt m vaak de hele dag mee. in je broekzak, hand of tas. Dat maakt de smartphone gevoelig voor schade van buitenaf.
Gebruik altijd een screenprotector
Het touchscreen is zonder meer het kwetsbaarste deel van je smartphone. Daarom is het van essentieel belang om deze tegen invloeden van buitenaf te beschermen. Gebruik altijd een screenprotector. Dit is een dun laagje dat over het glas van je telefoon wordt geplaatst. Hierdoor is je telefoon extra beschermt. Onder andere bij
telefoonglaasje.nl vind je screenprotectors in alle soorten en maten en altijd van de beste kwaliteit.
Bovendien kosten ze vrij weinig. Hierdoor zorg je voor meer bescherming, zonder dat je direct een fortuin hoeft uit te geven. Wees je er wel van bewust dat een screenprotector ook schade kan oplopen. Als je telefoon valt met een screenprotector, kan ook hierin een kras of buts ontstaan. Is dit het geval? Dan is het zaak dat je de screenprotector zo spoedig mogelijk vervangt. Deze zal nu namelijk niet meer optimaal beschermen. Let er tevens op dat je voor een geschikte screenprotector kiest. Welke je nodig hebt, is geheel afhankelijk van het type telefoon dat je gebruikt. Bij een nieuwe iPhone 16 hoort bijvoorbeeld ook een
screenprotector iPhone 16. Laat je dus goed informeren, zodat je zeker weet dat het glaasje perfect aansluit en dus echt voldoende bescherming biedt.
Vermijd risicovolle situaties
Veel vormen van schade zijn te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan waterschade doordat een smartphone in het toilet valt. Het gebeurt echt best wel vaak. Meestal zit de telefoon in de broekzak en is zonder dat iemand er erg in heeft uit de broek gegleden tijdens het toiletteren. Het kan leiden tot onomkeerbare schade aan je telefoon. Zonde! Check je broekzakken daarom, voordat je naar het toilet gaat.
Dit geldt uiteraard ook voor andere risicovolle situaties. Zo vormt fietsen met een telefoon in je achterzak ook een risico. Als deze valt, kan dit enorm veel gevolgen hebben. Door dergelijke situaties te vermijden, maak je het direct al een stuk veiliger voor je telefoon.