Amsterdammers kunnen bij GGD lastig online testafspraak maken door drukte

Foto: ANP

Het is voor mensen uit Amsterdam en omgeving moeilijk om online bij de GGD een afspraak voor een coronatest te maken.

GGD vraagt inwoners te bellen

Het leek of alle plekken vol waren, omdat veel mensen uit Amsterdam en omgeving tegelijk een afspraak in wilde plannen. Het was echter niet zo dat alle plekken bezet waren. De GGD adviseerde dan ook het afsprakennummer te bellen of om het later nog een keer te proberen.

Oorzaak problemen afsprakensysteem GGD

Het afsprakensysteem wordt beheerd door de landelijke organisatie, GGD GHOR Nederland. Volgens hen probeerden dinsdagochtend 2500 mensen uit de regio Amsterdam tegelijk online een afspraak bij een testlocatie te maken.

Voor iedere persoon werden drie testmogelijkheden vrijgehouden. Dat betekent dat er dan dus 7500 plekken op de agenda tijdelijk gereserveerd zijn. 5000 van die 7500 tijden komen weer vrij, zodra de bezoekers een afspraak hebben gemaakt. Op die tijdstippen kunnen anderen dan een afspraak maken voor een coronatest.

Callcenter GGD heeft meer tijdvakken beschikbaar

Bovendien zijn niet alle beschikbare tijden op de testlocaties ook online beschikbaar. Er worden ook tijdvakken vrijgehouden zodat de callcenters daar afspraken in kunnen plannen.

De GGD werkt aan een oplossing. Zo kan het zijn dat meer afspraakplekken online worden aangeboden. Dat betekent dat callcenters minder ruimte krijgen om mensen in te plannen.