Hoefdraad alsnog overleden na schietincident Amsterdam; verdachte aangehouden

Foto: ANP

Oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad is alsnog overleden aan zijn verwondingen, zo is vandaag bekend gemaakt. Hij was in eerste instantie in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis na een schietincident aan de Stekkenbergweg in Amsterdam. De politie heeft ondertussen iemand aangehouden.

Verdachte aangehouden in België

Het schietincident vond op zondag 1 augustus plaats aan de Stekkenbergweg in Amsterdam. In het pand was een feest aan de gang toen zondagochtend even voor 06.00 uur werd geschoten. Volgens de politie had Hoefdraad geprobeerd een ruzie te beëindigen door “ertussen te springen”.

Een rechercheteam van district oost (Amsterdam) onderzocht de zaak. Mede dankzij getuigenverklaringen en een goed signalement wist de politie dat het ging om een verdachte uit België. Met hulp van de Belgische politie en medewerking van de Belgische justitie werd de identiteit en de verblijfplaats van de verdachte achterhaald.

De verdachte, een man van 34 jaar oud, is door de Belgische politie in een plaatsje vlakbij de grens met Nederland aangehouden. In afwachting van zijn overlevering aan het parket Amsterdam zit hij nu vast in België.

Hoefdraad overleden

Dinsdagochtend 3 augustus is de 35-jarige Hoefdraad in het ziekenhuis overleden. Hij was ernstig gewond geraakt. De politie wil verder geen mededelingen doen, maar uit eerdere berichten bleek al dat het ging om oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad. De politie liet maandagavond weten dat de 35-jarige Amsterdammer in zeer kritieke toestand in een ziekenhuis lag.

Eerder had de politie gemeld dat hij was overleden, terwijl dat nog niet het geval was. De politie betreurt dat en heeft excuses aangeboden aan de familie van de man.

De schutter was toen nog spoorloos, maar de politie zei al te weten wie hij was. Ze deden een dringend beroep op de verdachte om zich te melden. “We hopen dat hij zich op normale wijze bij de politie meldt. Als hij dat niet doet, roept de politie de hulp in van het tv-programma Opsporing Verzocht”, aldus een woordvoerder. Dat is nu niet meer nodig, dankzij de hulp van de Belgische politie.

Hoefdraad speelde in totaal ruim 250 wedstrijden in het betaalde voetbal. De meeste daarvan, ruim 150, speelde hij voor Almere. Hij kwam ook uit voor Telstar en Cambuur. Voor Cambuur speelde hij acht wedstrijden in de Eredivisie.