Zoekactie voor kust Texel naar vermiste cruisepassagier gestaakt

Foto: ANP

Rond 18.00 uur is de zoekactie naar een overboord geslagen cruisepassagier gestaakt. Er werd gezocht voor de kust van Texel. Volgens de Kustwacht is de overlevingskans van de drenkeling vrijwel tot nul gedaald.

De drenkeling zou een oudere man zijn. Bovendien speelt de vermoeidheid van de bemanning van de vijf reddingsboten van de KNRM zoekers een rol. Het is volgens een woordvoerder van de Kustwacht moeilijk zoeken naar de man, door de zeegang met golven tot 5 meter. Dat is voor de bemanningsleden  “zeer zwaar”.

De reddingsboten en Search & Rescue-helikopters kwamen maandagmiddag in actie. Toen was een passagier aan boord van het cruiseschip Europa overboord geslagen. Hij maakte volgens de Kustwacht een val van 27 meter hoogte in het water. Dat gebeurde tien mijl ten noordwesten van Texel.

Het schip, dat op weg was van Hamburg naar Antwerpen, keerde om. Ze alarmeerde de hulpdiensten. Aanvankelijk werd nog een slag om de arm gehouden omtrent de vermissing. Er werd zekerheidshalve een telling onder de opvarenden gehouden. Uiteindelijk bleek de passagier daadwerkelijk vermist.

In een gebied van ongeveer 20 vierkante mijl werd zonder succes gezocht naar de drenkeling. Het kustwachtvaartuig Guardian en het kustwachtvliegtuig hebben daarbij geholpen. De zoekactie is wegens de geringe overlevingskans gestaakt.