Haarlemse Honkbalweek verandert opzet en duurt korter

Foto: ANP

De Haarlemse Honkbalweek verandert van opzet en gaat nog maar acht dagen duren. Het toernooi duurde voorheen tien dagen. Het evenement hoopt met het gewijzigde format aantrekkelijker te worden voor publiek en partners.

Het toernooi begint volgend jaar op vrijdag 8 juli en eindigt precies een week later, op vrijdag 15 juli. Normaliter werd de finale op een zondag gespeeld.

“Om aan te sluiten bij de internationale ontwikkelingen en de koers van de internationale federatie zullen de wedstrijden tijdens de Honkbalweek Haarlem zeven innings lang zijn. Met deze beslissing is het mogelijk om drie wedstrijden per dag te kunnen faciliteren en levert het toernooi meer ruimte voor momenten van beleving en vermaak”, aldus de organisatie.

De sponsorinkomsten van het toernooi liepen licht terug. Bovendien zijn de kosten, onder meer voor het onderbrengen van de teams, lager als het toernooi korter duurt.

Nederland, Taiwan, Japan en Italiƫ hebben hun deelname al toegezegd. De organisatie hoopt ook op de Verenigde Staten, maar de deelname van de Amerikanen is nog onzeker in verband met het coronavirus.

In 2018 werd de laatste editie gewonnen door Japan. Vorig jaar ging het evenement, dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd, niet door.