Horeca kan weer bruisen, Nieuws.nl sprak met Sumo Haarlem

17 feb 2022, 17:06 Noord-Holland
pexels photo 8951488
Pexels
Nog heel even, en Nederlanders mogen tot laat van hun favoriete restaurant of cafe genieten. Vanaf 18 februari is het kabinet van plan de anderhalve meter helemaal los te laten. Ook krijgen horeca, cultuur en alle andere plekken waar het coronatoegangsbewijs geldt, veel meer ruimte. Genoeg reden dus om weer een avond uit te plannen met familie, vrienden of collega’s.
De sluitingstijden in de horeca en cultuur worden verruimd naar 01:00 ’s nachts. Het is momenteel tot 22:00 uur. De anderhalve meterplicht en vaste zitplaats kunnen weg op plekken waar de coronapas geldt, zolang het gaat om locaties tot 500 bezoekers. Dit is voor restaurants goed nieuws. Het coronatoegangsbewijs, de Nederlandse variant van het Covid Safe Ticket, verdwijnt stapsgewijs vanaf 25 februari. Voor het nachtleven en grote binnenevenementen wordt wel het zogenoemde 1G-beleid gehanteerd.
Binnensteden in Nederland zijn klaar om weer helemaal open te gaan en voor horecaondernemers is dit een verademing. Zij hebben veel last gehad van de overheidsmaatregelen en staan te trappelen om weer als vanouds open te zijn, zonder restricties. Steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Breda en Haarlem kunnen straks in de voorjaarsvakantie weer een toestroom aan dagjesmensen en toeristen verwachten.

Sumo Haarlem

Als je binnenkort een bezoek brengt aan Haarlem, dan is daar een gevarieerd aanbod als het om horeca gaat. Sumo Haarlem
heeft een gevarieerde menukaart met Japanse gerechten en met maar liefst twee locaties.Beide locaties zijn gunstig gelegen in de stad, waardoor je de locaties makkelijk te voet, per fiets, per ov en met de auto kunt bereiken. Volgens de eigenaar merk je direct hoe gevarieerd de menukaart is. “Je hebt keuze uit nigiri, temaki, gunkan, mini pokebowl, maki, sashimi, verschillende bijgerechten, vleesgerechten, visgerechten, hot bowls, veggies en lekkere nagerechten. Hierdoor is er voor ieder altijd wel wat wils. Iedere dag werken de chefs met de meest verse ingrediënten. En dat proef je direct zodra je start met de eerste gang.”
Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand uit het gezelschap vegetarisch is of een vegeatische leefstijl hanteert. “Ook dan ben je bij Sumo Haarlem
aan het juiste adres. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nigiri met ei, een maki met avocado of een maki crispy mayo of een lekkere salade of boontjes als aperitief? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden als je gezellig komt lunchen of komt dineren bij ons in Haarlem.”

Horeca slaat flink in

Sinds de versoepelingen bekend zijn gemaakt, is de horeca flink aan het inslaan. Zeker ook daar waar er carnaval gevierd mag worden. Ook het versoepelde thuiswerkadvies is voor een deel van de horeca goed nieuws. Zaken als lunchrooms kunnen weer rekenen op meer klanten. Alleen de nachthoreca trekt momenteel nog aan het kortste einde. Het ziet ernaar uit dat ze mogen heropenen, maar het testen voor toegang zorgt voor een behoorlijke drempel. Op 15 maart wordt er een nieuw weegmoment gehouden.