Ook het Concertgebouw en het Concertgebouworkest sluiten zich aan bij de actie Kapsalon Theater om hun onvrede te uiten over het coronabeleid van het kabinet. Dat vertelde directeur Simon Reinink van het Concertgebouw dinsdagochtend in het KRO-NCRV-programma De Ochtend van 4.
Reinink en het orkest willen, net als andere artiesten en theaters, aandacht vragen voor de ongelijke behandeling van de cultuursector in het coronabeleid. "Wij pleiten samen met alle cultuurinstellingen die meedoen voor een eerlijk perspectief", aldus de directeur. "Want keer op keer de afgelopen jaren moesten we vaststellen dat als er sectoren open konden, wij achteraan moesten sluiten in de rij. Terwijl daar naar onze mening geen of nauwelijks reden toe is. Want we hebben steeds laten zien dat het in onze sector veilig is in de zalen of doorstroomlocaties zoals musea."
Tientallen theaters in Nederland worden woensdag omgebouwd tot een kapsalon, massagestudio of een schoonheidssalon. Bezoekers kunnen hun haar laten knippen en tijdens die knipbeurt treden onder anderen ook cabaretiers op. Volgens de cultuursector hebben theaters bewezen veilig open te kunnen, omdat bezoekers afstand kunnen houden, mondkapjes dragen en met een QR-code worden binnengelaten.
Kapsalon Theater is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Steeds meer cabaretiers en theaters sluiten zich erbij aan. Ook grote namen als Youp van 't Hek, Jochem Myjer en Freek de Jonge doen mee. Zij staan woensdag in elk geval in Theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Ook Yentl & De Boer, Henry van Loon en Brigitte Kaandorp doen mee.