Rentree Van der Poel in veldrijden op 18 december in Rucphen

Foto: ANP

Wielrenner Mathieu van der Poel maakt op 18 december zijn rentree in het veldrijden. De wereldkampioen start dan in de cross om de wereldbeker in het Brabantse Rucphen. De dag daarna rijdt hij ook om de wereldbeker in het Belgische Namen, meldt koepelorganisatie Flanders Classics.

Het cyclocross-seizoen is al weken in volle gang, maar Van der Poel heeft zich nog niet laten zien in zijn favoriete discipline. De Brabander nam de tijd om bij te komen van een intensief seizoen op de weg en het mountainbiken. Zijn laatste koers was begin oktober de klassieker Parijs-Roubaix, waarin hij als derde eindigde.

Van der Poel legt de nadruk deze winter op de wereldbekerwedstrijden. De punten die hij in deze wedstrijden kan verdienen, zijn nodig om zich van een goede startpositie te verzekeren op het WK, dat eind januari in het Amerikaanse Fayetteville wordt verreden.

Zoals het er nu voorstaat, treft Van der Poel op 26 december voor het eerst zijn grote rivaal Wout van Aert in de wereldbekercross van Dendermonde. Ook de wereldbekers in Hulst (2 januari) en Hoogerheide (23 januari) staan op zijn winterprogramma, alsmede de crosses om de X2O Badkamers Trofee in Loenhout, Herentals en Hamme. In totaal rijdt de Nederlandse alleskunner tien veldritten in aanloop naar het WK.