Eerste zitting in Den Bosch over neersteken vrouw in bijzijn kind

Foto: ANP

In de rechtbank in Den Bosch is woensdagochtend de eerste openbare zitting over de steekpartij in Den Bosch die een 34-jarige vrouw uit Utrecht het leven kostte. Het slachtoffer werd woensdag 8 september aan het Ploossche Hof in Den Bosch neergestoken, in het bijzijn van haar 1-jarige kind. Meerdere mensen waren getuige van het geweld.

Omstanders grepen in en wisten de vluchtende verdachte, de vader van het kind, vast te pakken en aan de gealarmeerde politie over te dragen. Het kind bleef ongedeerd. De vrouw overleed ter plaatse. Volgens de politie heeft de man meermaals op de vrouw ingestoken.

De verdachte is een 32-jarige man uit Nieuwegein. Hij zou een relatie hebben gehad met het slachtoffer. De vrouw en hun gezamenlijke kindje waren in Den Bosch voor familiebezoek. Tijdens de inleidende zitting in de rechtbank zal het Openbaar Ministerie het onderzoek toelichten en komt de verlenging van het voorarrest van de verdachte aan de orde.

Het OM zei eerder er rekening mee te houden dat relatieproblemen de achtergrond van de steekpartij vormen. Ook kondigde het OM kort na de steekpartij aan een groot aantal getuigen te willen horen, zowel ooggetuigen als mensen uit de omgeving van de verdachte en het slachtoffer.