Actie politiebonden kort voor wedstrijd PSV-Ajax op zondag

Foto: ANP

Komende zondag voeren politiebonden actie kort voor de voetbalwedstrijd PSV – Ajax om aandacht te vragen voor de komende cao-onderhandelingen. Politieagenten die rondom de wedstrijd worden ingezet, komen vooraf bij elkaar voor een vakbondsbijeenkomst. Hun inzet rondom de wedstrijd blijft gewoon overeind.

De actie lijkt op die van afgelopen vrijdag toen politieagenten kort voor de coronapersconferentie het werk even neerlegden. De acties maken deel uit van de estafetteactie Wake-up call 2022. Daarmee willen de politiebonden onder meer aandacht vragen voor de capaciteitsproblemen bij de politie.

De voorzitters van de vier politiebonden hebben “harde toezeggingen op een aantal thema’s” geëist van de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz. De bonden verwachten antwoord voor 6 februari. “De reactie is nog niet binnen. Vandaar deze actie. Zolang de reactie uitblijft, gaan de politiebonden verder met het opbouwen van hardere acties”, aldus de bonden in een persbericht.

De bonden adresseren de “chronische onderbezetting” binnen het korps, de hoge werkdruk, bezuinigingen en geweld tegen agenten.