Eerste openbare zitting in zaak Almelose kruisboogschutter

Foto: ANP

De rechtbank in Almelo houdt vrijdagmiddag de eerste openbare zitting over de Almelose kruisboogschutter Kenzo K. (29). Die wordt ervan verdacht dat hij op vrijdag 17 september twee vrouwen heeft doodgestoken. De Almeloër zou na het doodsteken van de vrouwen met een kruisboog vanaf het balkon van zijn appartement hebben geschoten.

Bij de steekpartij kwamen de 70-jarige onderbuurvrouw van K. en haar 52-jarige nicht om het leven. Een 33-jarige verpleegkundige uit de gemeente Rijssen raakte gewond, zij wist ternauwernood via het balkon te ontkomen.

De steekpartij vond plaats aan de M. Th. Steynstraat. De politie werd die ochtend kort na 09.00 uur gealarmeerd en rukte met meerdere voertuigen uit. In de straat zagen agenten de verdachte met ontbloot bovenlijf en gewapend met een kruisboog op het balkon staan. Hij zou ermee op de politie hebben geschoten en dreigde de ontsnapte verpleegkundige neer te schieten.

Een scherpschutter van de Dienst Speciale Interventie van de politie schoot K. uiteindelijk neer. Hij heeft daarna een paar weken in coma in het ziekenhuis gelegen.

Tijdens de eerste openbare zitting in de rechtbank komt de verlenging van de voorlopige hechtenis van de verdachte aan bod en licht het Openbaar Ministerie de stand van het onderzoek toe.