Vliegveld Twenthe in januari klaar voor opvang 500 asielzoekers

Foto: ANP

Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie is naar verwachting vanaf begin januari beschikbaar voor de opvang van maximaal 500 asielzoekers, aldus de gemeente Enschede vrijdag. De locatie gaat eind juni volgend jaar dicht voor de opvang, zodat het terrein en de gebouwen dan weer beschikbaar komen voor andere activiteiten.

Het kabinet liet deze week weten dat Enschede, Gorinchem, Venray en de regio Rotterdam verplicht asielzoekers moeten gaan opvangen vanwege de aanhoudende instroom van vluchtelingen. Burgemeester Theo Bovens van Enschede zei in een commissievergadering dat hij met “gemengde gevoelens” had kennisgenomen van de aanwijzing voor de noodopvang op het evenemententerrein binnen het gebied van de voormalige vliegbasis Twente. Hij voegde eraan toe dat hij zich daartegen niet “met hand en tand” zou gaan verzetten.

De gemeente laat weten dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie inmiddels een principeakkoord hebben bereikt over de opvang van asielzoekers. Volgende week houdt de gemeente twee bijeenkomsten om omwonenden te informeren en vragen te beantwoorden.