De absolute top vijf van Lucky TV’s ‘Willy en Max’

Foto: Pixabay Publiek Domein

Ons koningspaar Willem-Alexander en Máxima hebben het maar zwaar te verduren gekregen als Willy en Max. Dit met dank aan de, voor ons ge-ni-ale, video’s, gemaakt door Lucky TV in samenwerking met De Wereld Draait Door.

Ter ere van Willy’s vijftigste verjaardag, en om nog eens tranen met tuiten te lachen, presenteert Nieuws.nl hier de vijf allergrappigste afleveringen:

1. “Ik ben geen nummer!”

Toen de kersverse koning en koningin aantraden, was de pers er natuurlijk als de kippen bij. Want waarom noemde Willem-Alexander zichzelf geen Willem IV? Op die vraag wist hij een duidelijk antwoord te geven: “Noem me bij m’n eigen naam!”

2. Willy en Max op bezoek

Niet alleen in Nederland zetten Willy en Max de boel op stelten, maar ook tijdens staatsbezoeken loopt het weleens uit de klauwen. Het koninklijke duo vloog naar intercontinentale bestemmingen, waaronder China, en nodigden ook graag zélf hoog bezoek uit om van lekkere tapa’tjes te smikkelen.

Het allereerste staatsbezoek van het koningspaar was in Luxemburg, met wel te zeggen een ‘knetterende’ afloop…

3. Doodnormale mensen zoals jij en ik

We moeten niet vergeten dat Willem-Alexander en Máxima, net zoals iedere Nederlander, gewone mensen zijn en blijven. Willy en Max pakken ook weleens de fiets, moeten soms overstappen, vieren Sinterklaas en maken ook fouten tijdens het praten voor een grote groep mensen. Maar die keer dat ze in de huid kropen van het boerenleven zullen we nooit vergeten. Nóóit meer.

4. Vakantie hoort erbij

Ook de koning en koningin hebben af en toe behoefte aan een adempauze. Zo gaan ze er bijvoorbeeld even lekker tussenuit met de kids tijdens een wintersport of samen op een ‘rustgevende’ vakantie naar een tropisch oord. Kort samengevat: de vakanties van Willy en Max zijn allesbehalve onschuldig.

5. Willy is jarig!

Willy zou Willy niet zijn als hij van zijn verjaardag geen knalfuif zou maken, net zoals hij dat voor zijn moeder organiseerde. Hopelijk maakt hij van Koningsdag dit jaar net zo’n schitterende dag als de vorigen!

Krijg je maar niet genoeg van de gekkigheid van Willy en Max? In dit overzicht kun je alle afleveringen terugkijken.