Duik de keuken in voor glanzend gezond haar

Door de zomerse temperaturen kan ons haar wat droog en dor aanvoelen. Een verzorgende shampoo en conditioner kunnen uitkomst bieden, maar voeding is de basis van een glanzende en gezonde bos met haar. Met deze eettips kan je een merkbaar verschil maken voor je haren.

Veel van wat wij in onze stoppen, vormt de basis voor de groei van ons haar, huid en nagels. Bij een gezond en gevarieerd voedingspatroon zullen lichaamscellen door je hele lichaam sterker en gezonder worden. Dus ook je haar. Kan jouw haar wel een oppepper gebruiken? Duik dan de keuken in en volg het ultieme glanzend haar dieet:

Zalm is de ultieme haarbooster

Zalm behoort tot de top van voeding die het uiterlijk een boost geeft. Deze vis zit vol met omega-3-vetzuren, vitamine B-12 en ijzer. Omega-3-vetzuren zijn nodig ter ondersteuning van een gezonde hoofdhuid. Een tekort ervan kan resulteren in een droge hoofdhuid en dus dof haar. Eet je geen vis? Voeg dan twee eetlepels sesamzaad aan je dagelijkse voeding toe.

Donkergroene groenten als natuurlijke conditioner

Van spinazie word je niet alleen sterk, maar het is ook een bron van Vitamine A en C. Deze vitamines heeft je lichaam nodig om talg aan te maken. Talg is de natuurlijke conditioner van je lichaam. Broccoli en snijbiet bevatten ook Vitamine A en C en zijn een gezonde keuze waar je haren blij van worden.

Bonen en noten mogen niet ontbreken

Bruine en zwarte bonen en linzen zijn een belangrijk onderdeel van een gezond haardieet. Ze leveren veel proteïnen die de haargroei bevorderen. Ook bevatten ze ijzer, zink en biotine. Een tekort aan biotine, ook wel vitamine H, zou broos haar kunnen veroorzaken. Nootjes bevorderen dik glanzend haar. De paranoot is een van de beste bronnen van selenium. Dit is een belangrijk element voor een gezonde hoofdhuid. Walnoten bevatten vetzuren die je haar helpen te voeden. Ze zitten ook nog eens vol met zink, net als cashew-, pecannoten en amandelen. Een zinktekort kan tot haaruitval leiden.

Proteïnen zijn onmisbaar

Kip en kalkoen leveren een hoge kwaliteit aan proteïnen. Een onmisbare voedingsstof voor gezond haar. Zonder de juiste proteïnen bestaat er een grote kans op zwak en broos haar. Een ernstig tekort aan proteïnen kan zelfs leiden tot verlies van haarkleur. Een ei hoort erbij en het maakt niet uit of je ze gebakken, gekookt of geroerd eet. Eieren zijn één van beste proteïnebommen die je kunt vinden. Ook bevatten ze biotine en Vitamine B-12.

Inspiratie nodig? Onderstaand recept geeft een boost aan je haren: