Checklist voor als je met de auto op reis gaat: van onmisbare auto-onderdelen tot handige spullen

Foto: Pexels - publiek domein

Ook dit jaar vertrekken weer veel mensen met de auto naar hun vakantiebestemming. De auto is een van onze favoriete vervoersmiddelen, maar die vraagt wel om regelmatige aandacht. Vaak richten we ons alleen op de inhoud van onze koffer en wat de weersvoorspellingen zijn, maar ook onze auto mag een check krijgen. Waar moet je op letten vóór vertrek dat zowel jij als je auto fit met vakantie gaan?

Naast paspoort, rijbewijs, reisverzekering, creditcard en een volle tank is een goede check-up van je auto geen overbodige luxe. Zeker als er een lange reis voor de boeg staat, heeft ook de auto zorg nodig. Je wilt immers niet hebben dat je ergens onderweg met pech komt te staan terwijl het buiten dertig graden is. Een voorbereid mens telt voor twee. Onderstaande tips helpen je om goed voorbereid op reis te gaan:

  • Check: zorg dat je voor vertrek de olie hebt gemeten en eventueel hebt bijgevuld. Neem wat reserveolie mee voor onderweg. Kijk ook de staat van de banden na en controleer de bandendruk. De auto is zwaarder belast tijdens een vakantietrip. Controleer het reservewiel en zorg ervoor dat al het gereedschap aanwezig is om een band te wisselen.
  • Attributen: een zaklamp, grote paraplu en werkhandschoenen mogen mee op reis. Je weet nooit wat er onderweg kan gebeuren. Neem extra water mee om het reservoir van de ruitensproeier bij te vullen. Vergeet je uitgeprinte reisroute en kaarten niet, mocht je gps uitvallen. Een setje reservesleutels van de auto mogen ook mee. Deze kun je vervolgens in je hotelkamer of vakantiehuis achterlaten.
  • Auto-onderdelen: er zijn een aantal auto-onderdelen die om regelmatige aandacht vragen. Dit zijn onderdelen die slijten en af en toe vervangen moeten worden. De vijf meest verkochte auto-onderdelen zijn remschijven, remblokken, schokbrekers, bougies en oliefilters. Niet echt iets waar we tijdens onze vakantie over na willen denken, maar anderen doen dat graag voor ons. Tips en advies nodig? Bij auto-onderdelenexpert.nl/tips zorgen ze ervoor dat je zorgenvrij met vakantie gaat.

En nog als laatste tip: neem onderweg elke twee uur pauze. Stap uit de auto, neem een hap frisse lucht en strek even het lichaam uit. Ook tijdens onze vakantie mogen we goed voor onszelf zorgen.