Google Maps gaat helpen met parkeren

Foto: Pixabay

Het is voor velen van ons een grote frustratie: het vinden van een parkeerplek. Zeker in onze hoofdstad kan dit op een vrijdagavond een behoorlijke uitdaging zijn, óók als je op tijd vertrokken bent. Google Maps gaat helpen!

Niemand zit erop te wachten om twintig minuten lang rondjes te rijden voordat je eindelijk een parkeerplek hebt gevonden. Gelukkig is er nu hulp. Google voegt in 25 Europese steden een nieuw pictogram toe aan Google Maps voor lastige parkeersituaties. Amsterdam is de eerste stad in de Benelux die deze parkeerfunctie krijgt. Andere steden zijn onder andere London, Düsseldorf, Barcelona en Rome.

Met deze tool zie je in één oogopslag of het lastig gaat worden om op je bestemming een parkeerplek te vinden. Het enige wat je hoeft te doen, is een routebeschrijving opvragen en het pictogram voor lastige parkeersituaties op de witte balk onder de kaart te raadplegen. Parkeermogelijkheden kunnen variëren van ‘beperkt’ tot ‘gemiddeld’ en ‘eenvoudig’. Deze score wordt berekend op basis van parkeergegevens uit het verleden.