Met je bedrijf op reis: hier moet je op letten

Foto: Pexels

Niets zo heerlijk om tijdens de wintermaanden ons koude kikkerland én kantoortuin te ontvluchten en het vliegtuig te pakken naar een zonnige bestemming. Ben je van plan om met je collega’s een incentive reis of groepsreis te maken naar een ander continent? Met deze tips ga jij goed voorbereid én zorgeloos op reis.

Belangrijk bij het organiseren van een bedrijfsreis is het besef dat je hoogstwaarschijnlijk met een grote groep gaat reizen. Hierdoor zullen een aantal elementen in het boekproces moeilijker zijn dan je denkt. Voor een grote groep zijn vliegtickets, accommodaties, restaurants en activiteiten moeilijker te boeken dan voor kleine groepen. Hierdoor kan het zinvol zijn om een reisbureau dat gespecialiseerd is in groepsreizen in te schakelen, die de meeste voorbereidingstaken uit handen neemt. Zo zorgt Tenzingtravel.nl voor groepsreizen naar unieke locaties die je niet snel zult vergeten.

Praktische zaken

Aangezien je met meer mensen op reis gaat, is het vroegtijdig prikken van een datum noodzakelijk. Doe dit ruimschoots van tevoren zodat iedereen voldoende tijd heeft om met het thuisfront af te stemmen en eventuele praktische zaken te regelen. Zodra er een datum is geprikt en de reis is geboekt, is het belangrijk om alle medereizigers een document te sturen met hierin een aantal praktische zaken. Zo moet iedereen in het bezit zijn van een geldig paspoort. Voor sommige landen moet het paspoort nog zes maanden geldig zijn. Laat iedereen een kopie van zijn of haar paspoort meenemen. Check bij de GGD of huisarts of er inentingen nodig zijn voor het land van bestemming. Voor sommige vaccinaties geldt dat deze ruim van tevoren gehaald moeten worden. Een reisverzekering is een must voor iedereen die meegaat. Deze verzekering moet een werelddekking hebben, inclusief annuleringsverzekering.

Een kleinigheidje

Zonder telefoon zijn we nergens meer, ook niet als we op reis gaan. Zorg ervoor dat iedereen de juiste stekkers meeneemt voor alle elektronische apparatuur. Hebben mensen een telefoon van de zaak? Zoek uit of het telefoonabonnement in het buitenland geldig is en wat het kost om te bellen en te internetten. Zo voorkom je onnodig hoge telefoonkosten achteraf.

Tenslotte is het leuk om bij de start van de reis iedereen een kleinigheidje te geven. Dit kan een waterfles, een tas of een powerbank voor je telefoon zijn. Bij Maxilia.nl kun je praktische gadgets vinden die je ook nog eens kan laten bedrukken. Zo ga je meteen al met een wij-gevoel op reis!