Piets weerbericht voor Sinterklaas weekend

Foto: B. Bakker, Moerkapelle

Vandaag vanuit het westen regen. Periodiek regen en lichte regen. Wat vroeger of later vanmiddag vanuit het westen over naar meer droog weer. Overdag temperaturen tussen de 5 en de 8 graden. Dit is een vrij normale temperatuur voor begin december. De west tot zuidwestenwind is zwak of matig. In de kustgebieden vrij krachtig.

Vanavond bijna overal een droog weer periode. Maar vannacht geleidelijk toch overal weer regen en lichte regen. Kustgebieden buiig.

Zondag wordt een dag met geregeld regen of lichte regen en afwisselend droog weer. Overdag rond 4 tot 7 graden. In de nacht wat lichte vorst, -1 tot +3 graden. Kans op gladheid. Maandag wordt met gemiddeld 3 of 4 graden een vrij koude dag. Er is kans op een winterse bui met een matige tot vrij krachtige zuid tot zuidoostenwind. Hierdoor voelt het flink kouder aan. In de avond en nacht in het noorden en oosten regen of natte sneeuw. Dinsdag een bui en de zon even terug. Overdag 5 of 6 graden en in de nacht temperaturen een paar graden boven nul.