Houd jij er ook altijd van om nieuwe gerechten uit te proberen op vakantie? Grote kans dat je deze vijf maaltijden liever laat staan.
In Azië worden insecten vaak gegeten als snack, maar in Cambodja is een gefrituurde vogelspin een ware delicatesse.
In Thailand, Guam en Nieuw-Guinea worden vleerhonden gezien als een lekkernij. De beestjes worden met huid en haar geserveerd in soepen.
Japan staat bekend om haar kogelvis, ook wel fugu genoemd. Alleen gediplomeerde Japanse chefs mogen kogelvis bereiden, want als het verkeerd wordt klaargemaakt kun je overlijden door het gif van de vis. Nog een vreemd Japans gerecht: tonijnogen.
Eet in de Filipijnen of Vietnam nooit zomaar een eitje. Je vindt hier vaak eieren met een eendenfoetus erin. De foetus is wordt gegeten wanneer het ongeveer zeventien dagen oud is, omdat de botten dan nog zacht zijn.
Grote kans dat je weleens een cavia hebt gehad als huisdier. In Peru eten ze dit kleine beestje als avondeten, waar ze het gerecht Picante de Cuy noemen.