Amerikanen krijgen zege in Hopman Cup cadeau

Foto: ANP

Het Amerikaanse tennisteam heeft de overwinning toegewezen gekregen in de tweede groepswedstrijd van de Hopman Cup. De wedstrijd in Perth tegen Japan kon niet worden afgemaakt door blessures.

Eerst meldde de Japanse Naomi Osaka zich af wegens ziekte. De plaats van de speelster werd ingenomen door de negentienjarige Australische Madison Inglis. Zij verloor met 6-2 7-5 van Coco Vandeweghe. In de tweede partij gaf de Amerikaan Jack Sock in de tweede set tegen Yuichi Sugita op met een heupblessure.

Aan het dubbelspel namen, door het wegvallen van Osaka en Sock, Inglis en de 52-jarige Australische tennisveteraan Pat Cash deel. Inglis en Sugita wonnen in drie ingekorte sets van Cash en Vandeweghe. De uitslag telde echter niet mee.

De organisatie van de Hopman Cup gaf de zege aan de Verenigde Staten omdat Osaka zich als eerste had afgemeld. Het was voor het Amerikaanse tennisteam de tweede overwinning in groep B van de Hopman Cup. Eerder werd Rusland verslagen. In de laatste poulewedstrijd is Zwitserland, met Roger Federer, de tegenstander van de Verenigde Staten.