Warriors en 76’ers naar tweede ronde play-offs

Foto: ANP

De basketballers van Golden State Warriors en Philadelphia 76’ers hebben de tweede ronde bereikt van de play-offs in de Amerikaanse profcompetitie NBA. Beide teams wonnen hun best-of-seven serie met 4-1: Golden State tegen San Antonio Spurs, de 76’ers tegen Miami Heat.

Bij de Warriors, die met 99-91 wonnen, waren Kevin Durant (25 punten), Klay Thompson (24) en Draymond Green (17) de topscorers. De 30 punten van LaMarcus Aldridge hielpen de Spurs niet. Golden State treft in de tweede ronde New Orleans Pelicans dat met 4-0 snel klaar was met Portland Trail Blazers.

De 76’ers wonnen in de eigen hal met 104-91 van Miami Heat. JJ Redick was de topschutter in het Wells Fargo Center met 27 punten. Het is de eerste keer dat de ploeg uit Philadelphia de laatste vier haalt in de Eastern Conference, de oostelijke klasse van de NBA, sinds 2012. Voor de gasten uit Miami, met Kelly Olynyk (18) als topscorer, zit het seizoen erop.

In de tweekamp tussen Boston Celtics en Milwaukee Bucks is nog geen beslissing gevallen. Thuisploeg Boston zag Al Horford tot 22 punten en 14 rebounds komen en won mede daardoor met 92-87. Boston reist daarmee met een 3-2-voorsprong af naar Milwaukee voor het zesde duel in de best-of-sevenserie.