Zeilster Brouwer in Sydney Hobart Yacht Race

Foto: ANP

Carolijn Brouwer doet eind december mee aan de Sydney Hobart Yacht Race. De Nederlandse wereldzeilster van het jaar maakt deel uit van het team Ocean Respect Racing, Wild Oats X = 11th Hour Racing, dat onder leiding staat van de Australische schipper Stacey Jackson.

De 45-jarige Brouwer won dit jaar als eerste Nederlandse vrouw de Volvo Ocean Race. Dat deed ze als bemanningslid van de Chinese boot Dongfeng Racing. Brouwer werd begin deze maand verkozen tot beste zeilster van de wereld en ook kreeg ze de Conny van Rietschoten Trofee. Die prijs wordt jaarlijks door het Watersportverbond toegekend aan één of meerdere personen die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.

Het is voor Brouwer de tweede keer dat ze deelneemt aan de prestigieuze Australische zeilwedstrijd, die 26 december begint. ,,Het is de eerste keer in 73 edities dat er een vrouwenteam volledig bestaand uit professionals aan de start verschijnt. We willen laten zien dat het mogelijk is om ons als vrouwen te meten met de mannen”, aldus Brouwer.