Darter Wattimena moeiteloos verder op WK

Foto: ANP

Jermaine Wattimena heeft zich net als vorig jaar bij de laatste 32 geschaard van het WK darts in Londen. De Nederlandse nummer 29 van de wereld had geen moeite met Engelsman Michael Barnard: 3-0. In de derde ronde treft de 30-jarige Westervoorter een favoriet voor de eindzege: de Schot Gary Anderson.

Wattimena staat voor de vijfde keer in het Alexandra Palace. Elk jaar doet hij het iets beter en deze keer mocht hij vanwege zijn hoge positie op de wereldranking instromen in de tweede ronde.

De snel gooiende Wattimena, ook wel The Machine Gun genoemd, stond daarin tegenover Barnard, die alle tijd neemt voor zijn drie pijlen. De Engelsman, met de treffende bijnaam The Dinosaur, leek daarom een lastige tegenstander te worden. In het verleden had Wattimena het vaak moeilijk tegen trage darters.

Deze keer had hij alleen moeite met het uitgooien. Omdat Wattimena veel hoger scoorde dan Barnard begon hij telkens eerder aan de dubbels dan Barnard. Dat voordeeltje pakte goed uit voor de Nederlander.