Hogenkamp verslaat Rus in Melbourne

Foto: ANP

Richèl Hogenkamp heeft het Nederlandse tennisonderonsje in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van de Australian Open gewonnen. Ze versloeg in twee sets Arantxa Rus. Hogenkamp won na bijna een uur en een kwartier spelen: 3-6 4-6.

Het was al de vijfde keer dat Rus en Hogenkamp elkaar troffen en het was voor de vijfde keer dat Hogenkamp won. De Doetinchemse is de huidige nummer 168 van de wereld en staat beduidend lager op de ranking dan Rus (122e).

Hogenkamp wist twee keer door te dringen tot het hoofdtoernooi in Melbourne, waarvan de laatste keer een jaar geleden. Toen strandde ze in de eerste ronde. Ze stuit in de tweede ronde van de kwalificaties op de Australische Isabelle Wallace. Dat is op papier geen al te moeilijke tegenstander, want Wallace staat 406e op de wereldranglijst.

Ook voor Lesley Kerkhove eindigde het avontuur in de eerste ronde. Ze verloor in drie sets van de Franse tennisster Amandine Hesse. Na twee en een half uur was de wedstrijd beslist: 1-6 7-6 (4) 7-6 (8).

Bibiane Schoofs, Quirine Lemoine en Tallon Grie kspoor komen woensdag in actie in de eerste ronde van de kwalificaties. Kiki Bertens en Robin Haase zijn rechtstreeks geplaatst voor het eerste grand slam van dit jaar, dat maandag 14 januari begint.