Bertens mist finale in Sydney

Foto: ANP

Tennisster Kiki Bertens is er niet in geslaagd de finale te bereiken van het WTA-toernooi van Sydney. De nummer negen van de wereld moest haar meerdere erkennen in de Australische Ashleigh Barty, die vijftiende staat op de mondiale ranking. Na bijna 2,5 uur verloor Bertens in drie sets: 7-6 (4) 4-6 5-7.

,,Helaas heb ik de finale niet gehaald, maar ik heb veel goede dingen laten zien”, schreef Bertens op Instagram. ,,Ik ben klaar voor de Australian Open.”

Barty neemt het in de finale op tegen Petra Kvitova uit Tsjechië, die na een urenlange onderbreking vanwege de regen afrekende met Aliaksandra Sasnovitsj uit Wit-Rusland: 6-1 6-2. De 22-jarige Australische bereikte vorig jaar ook al de eindstrijd in Sydney, waarin ze het moest afleggen tegen Angelique Kerber. Bertens bleef toen steken in de tweede ronde.

De 27-jarige Westlandse vliegt nu door naar Melbourne voor de Australian Open. Bertens begint het eerste grandslamtoernooi van het jaar maandag tegen de Amerikaanse Alison Riske. Vorig jaar bereikte Bertens de derde ronde, waarin ze verloor van de latere winnares Caroline Wozniacki.

Bij de mannen kon vanwege de regen slechts één halve finale worden gespeeld. Andreas Seppi versloeg de als derde geplaatste Argentijn Diego Schwartzman in twee sets: 7-6 (3) 6-4. De 34-jarige Italiaan treft in de finale de winnaar van de partij tussen de Fransman Gilles Simon en Alex de Minaur uit Australië, die zaterdag pas in actie kunnen komen.

In Hobart gaat de finale tussen Sofia Kenin en Anna Schmiedlova. De Amerikaanse versloeg de Française Alizé Cornet met 6-2 6-4, de Slowaakse Schmiedlova was te sterk voor Belinda Bencic uit Zwitserland: 7-6 (2) 4-6 6-2.