De Jong wil niet te vroeg juichen

Foto: ANP

Antoinette de Jong was met twee overwinningen, op de 500 en 3000 meter, de grote winnares van de eerste schaatsdag in Collalbo. De Friezin begint zaterdag met een voorsprong van 2,72 seconden op de verrassende Italiaanse Francesca Lollobrigida aan de 1500 meter. Na twee bronzen plakken op rij lonkt voor De Jong haar eerste Europese titel allround, maar ze wil niet te vroeg juichen.

,,Hard rijden en winnen op de eerste dag is mooi, maar dat moet ook op de tweede dag nog even gebeuren”, sprak de 23-jarige blikvanger van Team Jumbo-Visma nuchter bij de NOS. ,,Ik begin in elk geval met een goed gevoel aan de 1500 meter.”

De Jong was niet helemaal tevreden over haar winnende race op de 3000 meter. ,,In de laatste twee ronden ging ik iets te veel naar achteren hangen. Gelukkig kon ik toch nog net onder de tijd van Martina Sablikova duiken. Dat is een fijn gevoel. Schaatsen op een buitenbaan is toch vooral haar terrein. Ik hoop zaterdag op de 5000 meter tegen haar te rijden. Dan kan ze me er in de slotfase mooi doorheen slepen.”