Collins troeft Pavljoetsjenkova af

Foto: ANP

Tennisster Danielle Collins heeft overtuigend de halve finale van de Australian Open bereikt. De Amerikaanse overrompelde de Russische Anastasia Pavljoetsjenkova vooral in de derde en beslissende set, 2-6 7-5 6-1.

Pavljoetsjenkova had eerder onder anderen Kiki Bertens uitgeschakeld. Collins had al van zich doen spreken door te winnen van de Duitse kanshebster Angelique Kerber, die als tweede was geplaatst.

Collins, sinds kort begeleid door de Nederlandse coach Stijn de Gier, drong niet eerder door tot de halve eindstrijd van een grand slam. Ze speelt voor het eerst op de Australian Open en werd bij eerdere deelnames aan Roland Garros, Wimbledon en de US Open steeds in de eerste ronde uitgeschakeld.

,,Dit is nogal een ervaring”, zei Collins naderhand. ,,Ik speel hier op een baan waar ik zelfs nog nooit op heb mogen trainen. Eigenlijk is alles nieuw voor mij. Maar hoewel ik onbekend ben krijg ik geweldige steun van alle mensen hier. Dat helpt enorm. Het begin was moeilijk, maar daarna kwam ik in m’n ritme. Dit is geweldig.”

De volgende tegenstander van Collins is de winnaar van de partij tussen de Tsjechische Petra Kvitova en de Australische Ashleigh Barty.