Hockeybond grijpt in na wegvallen Pakistan

Foto: ANP

De Nederlandse hockeybond (KNHB) heeft enkele wijzigingen moeten aanbrengen in de speellocaties van het mannen- en vrouwenteam in de FIH Pro League. Door het wegvallen van Pakistan, dat de financiën naar verluidt niet rond kreeg, mist Kampong dit jaar de organisatie van de twee interlands tegen het Aziatische land.

De KNHB heeft nu de twee interlands tegen Argentinië (mannen en vrouwen) naar het Utrechtse complex verplaatst (19 en 20 juni). Beide wedstrijden zouden oorspronkelijk in Amsterdam plaatsvinden.

,,Ook wij werden verrast door het bericht dat Pakistan zijn eerste wedstrijden niet kan spelen”, zegt Erik Gerritsen, directeur van de KNHB. ,,De FIH besloot hierop Pakistan uit de competitie te nemen. Wij waren echter al met Kampong in gesprek over meerdere wedstrijden in Utrecht. Het is de wens van de KNHB om met de Nederlandse teams jaarlijks op verschillende locaties in het land te spelen. Daarom verplaatsen we nu twee wedstrijden van Amsterdam naar Utrecht. Daardoor kunnen de hockeyfans uit de omgeving van Utrecht toch Oranje zien spelen in hun eigen regio.”