Haarhuis kiest voor Rus en Hogenkamp

Foto: ANP

Fed Cup-captain Paul Haarhuis heeft Richèl Hogenkamp en Arantxa Rus aangewezen voor de enkelspelen in het duel met Canada. Hogenkamp neemt het zaterdag in Den Bosch op tegen Bianca Andreescu en Rus treft Françoise Abanda. Andreescu staat op de 70e plek van de wereldranglijst en is de enige speelster van de ontmoeting die deel uitmaakt van de top 100.

,,Alle meiden staan op het moment goed te spelen. Hun onderlinge niveau is nagenoeg gelijk”, zei Haarhuis vrijdag. ,,De ervaring van Rus en Hogenkamp hebben dan voor mij de doorslag gegeven om hen de singles te laten spelen.”

Haarhuis heeft zijn huiswerk gedaan en slaat Canada door de aanwezigheid van Andreescu minimaal net zo hoog aan als zijn eigen ploeg. ,,Canada is voor mij de lichte favoriet. Hun topspeelster heeft dit jaar al zestien wedstrijden gewonnen en slechts twee verloren en heeft daarmee de beste seizoenstart van alle speelsters op de WTA Tour”, aldus Haarhuis. ,,Maar het thuisvoordeel en de ondergrond zijn weer in ons voordeel.”

Behalve Hogenkamp en Rus behoren ook Bibiane Schoofs en Demi Schuurs tot de Nederlandse selectie. Zij nemen zondag het dubbelspel voor hun rekening.

Het duel tussen Nederland en Canada maakt deel uit van Wereldgroep II. De plaats van handeling is de Maaspoort in Den Bosch, waar een indoorgravelbaan is aangelegd.

Nederland en Canada troffen elkaar zes keer eerder en beide landen wonnen drie ontmoetingen. In 1987 vond het laatste treffen plaats en toen won Canada in Vancouver met 3-0.