Waterpolosters hebben aanvoerster Genee terug

Foto: ANP

De Nederlandse waterpolosters hebben hun aanvoerster terug. Dagmar Genee keert voor de vijfde groepswedstrijd in de World League tegen Hongarije terug in de selectie van bondscoach Arno Havenga. Genee kwam sinds het gewonnen EK in Barcelona niet meer in actie voor Oranje vanwege een gebroken vinger. Maud Megens, de topscorer van het EK, ontbreekt in de selectie.

De Europees kampioen treft Hongarije dinsdag in Boedapest. Vorige maand verloor de ploeg van Havenga in Den Haag via strafworpen van de Hongaarse vrouwen (13-14). Oranje moest ook voor de tweede keer buigen voor Italiƫ. De waterpolosters wonnen vooralsnog alleen van Frankrijk (18-6).

Bij een zege in Boedapest plaatsen de Nederlandse waterpolosters zich in navolging van Italiƫ en Hongarije voor de Europese finale van de World League, eind maart in Turijn. Op dat toernooi kwalificeren de drie beste landen zich voor de mondiale superfinale, waar voor de winnaar een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 klaar ligt. Vorig jaar verloor Oranje de finale van de World League van de Verenigde Staten.