Kruijswijk vierde in tijdrit, zege Wellens

Foto: ANP

Steven Kruijswijk heeft de individuele tijdrit in de Ruta del Sol in de vierde tijd afgelegd. De wielrenner van Team Lotto-Visma legde de 16,2 kilometer van Mancha Real naar La Guardia de Jaén af in 22,34 minuten. Daarmee was hij negen seconden langzamer dan de Belg Tim Wellens, die na de zege in de openingsrit zijn tweede overwinning in de etappekoers boekte.

Wellens heeft met de zege zijn leidende positie in het algemeen klassement met enkele seconden verstevigd. Zijn naaste concurrent, de Deen Jakob Fuglsang, was twee seconden langzamer. De Spanjaard Ion Izagirre was een fractie van een seconde sneller dan Kruijswijk. De 31-jarige Nederlander klimt naar de vierde positie in het algemeen klassement, op achttien seconden van Wellens.

,,Ik denk dat ik blij mag zijn met dit resultaat”, reageerde een tevreden Kruijswijk. ,,Je hoopt altijd op meer, maar ik heb maximaal gereden. Het gevoel was goed. Het was een lastig parcours met stukken bergop en lange brede afdalingen. Morgen is er nog een heel lastige etappe waar nog van alles kan gebeuren.”

Ploegleider Frans Maassen zag zijn kopman vooral een goede slotklim rijden ,,Steven rijdt een prima tijdrit waar hij vooral winst boekte op de slotklim. De toppers zaten heel dicht bij elkaar. In het klassement kan er nog van alles gebeuren. Het is morgen een korte, maar zware etappe met twee echte cols. Ik verwacht dat de toppers elkaar gaan bestoken.”

De Ruta del Sol duurt tot en met zondag. De vierde etappe zaterdag heeft twee beklimmingen van de eerste categorie en eindigt na 120 kilometer in Granada.