Haase vlot naar tweede ronde in Miami

Foto: ANP

Tennisser Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt op het masterstoernooi van Miami. De 31-jarige Hagenaar was in iets meer dan een uur klaar met Lukas Lacko uit Slowakije: 6-2 6-4. Lacko, de nummer 130 van de wereld, had via de kwalificaties het hoofdtoernooi gehaald.

In beide sets nam Haase al vroeg een break voorsprong. Hij wist in totaal drie keer de servicebeurt van Lacko te winnen. De Hagenaar stond zelf geen enkele break toe, ondanks zeven kansen voor de Slowaak. Haase slaagde er steeds weer in uit de problemen te komen.

Hij treft in de tweede ronde GaĆ«l Monfils. De Fransman, als zestiende geplaatst in Miami, begon met een ‘bye’. Haase verloor de twee voorgaande duels met Monfils, in 2011 in Barcelona en in 2013 in Nice. Beide ontmoetingen waren op gravel.

De 32-jarige Monfils, nummer 18 van de wereld en vorige maand winnaar van het ATP-toernooi van Rotterdam, bereikte vorige week in Indian Wells de kwartfinales. Hij moest zich toen vanwege een achillespeesblessure afmelden voor zijn duel met Dominic Thiem. Onduidelijk is hoe het nu met zijn fysieke gesteldheid is. Volgens Franse media heeft Monfils nog steeds last en wil hij geen risico’s nemen met het oog op het komende gravelseizoen. De Fransman beslist waarschijnlijk pas op het laatste moment of hij aantreedt tegen Haase.

De Hagenaar, 65e op de wereldranglijst, strandde in Indian Wells in de tweede ronde tegen het Russische talent Andrei Roeblev.