Iedereen kijkt naar Van der Poel in Gold Race

Foto: ANP

Mathieu van der Poel heeft met zijn zege woensdag in de Brabantse Pijl de verwachtingen voor zijn debuut in de Amstel Gold Race nog maar eens opgeschroefd. De wereldkampioen veldrijden won zijn eerste wedstrijd van dit jaar op de weg, een rit in de Ronde van Antalya. Daarna volgden vier meer aansprekende zeges met onder meer winst in Dwars door Vlaanderen. Maar ook als Van der Poel niet won was hij nadrukkelijk aanwezig zoals in Gent-Wevelgem (4e) en de Ronde van Vlaanderen (ook 4e). Volgens zijn vader Adrie moet de Gold Race hem nog beter liggen. Van der Poel senior won de enige Nederlandse klassieker, die zondag om 10.30 uur in Maastricht begint, in 1990.

Concurrentie komt onder meer van het Belgische Deceuninck – Quick-Step dat met viervoudig winnaar Philippe Gilbert uit BelgiĆ« en de Fransman Julian Alaphilippe twee kanshebbers heeft. De finish in Berg en Terblijt wordt verwacht rond kwart voor vijf.

De vrouwen starten om 10.50 uur, eveneens in Maastricht. Vorig jaar won Chantal Blaak, gehuld in de regenboogtrui als regerend wereldkampioene. Na 126 kilometer door het Limburgse heuvelland zullen zij rond half drie finishen.