Sagan boekt zeventiende ritzege Zwitserland

Foto: ANP

Peter Sagan heeft weer eens toegeslagen in een massasprint. De Slowaakse renner zegevierde in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland; hij reed op een licht hellende aankomst in Murten de concurrentie in de laatste meters op afstand. De Italiaan Elia Viviani spurtte naar de tweede plaats, de Duitser John Degenkolb eindigde als derde.

Sagan vierde al de 112e overwinning in zijn profcarrière. Het was zijn zeventiende ritwinst in de Ronde van Zwitserland. De renner van Bora-hansgrohe nam dankzij de bonificatieseconden de leiderstrui over van Kasper Asgreen. De Deen staat tweede in het algemeen klassement op 10 seconden. De Australiër Rohan Dennis, winnaar van de tijdrit waarmee de Ronde van Zwitserland begon, is de nummer drie op 11 tellen.

Bert-Jan Lindeman was in de 162 kilometer lange etappe van Flamatt naar Murten mee in de ontsnapping van de dag. De Nederlander van Jumbo-Visma reed met drie andere renners 154 kilometer aan kop, maar op 8 kilometer van de finish kwam er een einde aan de vlucht.

Sagan dankte na afloop het harde werken van zijn ploeggenoten. ”Ze hebben het fantastisch gedaan door de koers te controleren en mij in een perfecte positie voor de ritwinst te manoeuvreren. Het was een hectische finale en ik wist dat ik voor het ingaan van de laatste bocht naar de finish vooraan moest zitten. Dat lukte”, zei de drievoudig wereldkampioen op de website van zijn team.