Rus, Hogenkamp en Kerkhove verder in Londen

Foto: ANP

De Nederlandse tennissters Arantxa Rus, Richèl Hogenkamp en Lesley Kerkhove zijn nog in de race voor deelname aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. Zij wonnen alle drie hun partij in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. De tennissters zijn nog twee zeges verwijderd van het hoofdschema in Londen. De andere Nederlandse deelneemster aan de kwalificaties, Bibiane Schoofs, strandde vroegtijdig.

Rus versloeg de Poolse Magdalena Frech in twee sets: 6-4 6-2. De nummer 136 van de wereld speelt in de volgende kwalificatieronde tegen de Georgische Ekaterine Gorgodze.

Hogenkamp neemt het in die ronde op tegen de Kazachse Elena Rybakina. Zij won dinsdag haar eerste wedstrijd op Wimbledon van de Bulgaarse Viktoriya Tomova: 6-4 6-2.

Kerkhove was met twee keer 6-3 te sterk voor de Chinese Xun Fangying. Kerkhove treft nu de Amerikaanse Varvara Lepchenko.

Schoofs redde het niet tegen de Amerikaanse Lauren Davis. Hoewel ze met 6-1 5-2 voor stond en een matchpoint kreeg verloor ze alsnog met 1-6 7-6 (3) 6-4.