Bennett wint ook tweede etappe BinckBank Tour

Foto: ANP

Sam Bennett heeft ook de tweede etappe van de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De Ierse wielrenner van Bora-hansgrohe, maandag in Hulst al winnaar van de openingsrit in de etappekoers door Nederland en België, was na 169,1 kilometer in Ardooie wederom de sterkste in de massasprint.

Zes man reden lange tijd op kop en bouwden een voorsprong op van maximaal 2,5 minuut. Op circa 10 kilometer van de meet pakte het peloton de vluchters terug, waarna de teams hun sprinters in stelling konden brengen. Mike Teunissen trok de sprint aan voor Dylan Groenewegen, maar de rappe kopman van Team Jumbo-Visma kon het niet afmaken. Groenewegen werd door Bennett op waarde geklopt en moest genoegen nemen met de derde plek. De Belg Jasper Philipsen van UAE-Team Emirates eindigde als tweede.

“Er waren vandaag twee man sneller, daar moeten we eerlijk in zijn”, zei ploegleider Jan Boven van Jumbo-Visma. “We zaten in een ideale positie om te sprinten. Mike ging de sprint ook prima aan. De ploeg heeft goed werk geleverd door de etappe te controleren en de jongens goed af te zetten. We zaten de hele dag waar we moesten zitten en zijn niet in de problemen geraakt. Jammer genoeg zijn we met Maarten Wynants een belangrijke pion kwijtgeraakt.” De Belg kwam hard ten val en ontwrichtte daarbij een schouder.

Bennett verstevigde zijn leidende positie in het klassement. De Ier heeft nu 12 seconden voorsprong op de Pool Lukasz Wisniowski, die tweede staat. Groenewegen en Teunissen zijn respectievelijk de nummers acht en negen van het klassement, op 16 seconden van Bennett.

De sprinters krijgen woensdag weer een kans in de derde etappe die over bijna 167 kilometer gaat, met start en finish in Aalter.