Ervaren ruiters naar EK eventing

Foto: ANP

Bondscoach Bettina Hoy kan voor het EK eventing in het Duitse Luhmühlen (28 augustus – 1 september) een beroep doen op een aantal routiniers. Tim Lips, Merel Blom en Raf Kooremans zijn ervaren ruiters in deze olympische discipline. Laura Hoogeveen, Ilonka Kluytmans en Aliene Ruyter zijn nieuwkomers in de selectie.

Vier ruiters zullen deel uitmaken van het team en twee zullen individueel van start gaan. De definitieve samenstelling van het team zal Hoy na het afsluitende trainingskamp bekendmaken.

Het EK is voor de eventingruiters de een na laatste mogelijkheid om als team te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Om dat te bereiken moet TeamNL in Luhmühlen bij de beste twee landen eindigen die nog niet gekwalificeerd zijn voor Tokio.

Mocht kwalificatie via het EK niet lukken, dan rest er nog een startplaats. Deze gaat naar het beste nog niet-geplaatste land in de eindstand van de FEI Nations Cup serie 2019. De laatste wedstrijd in dit circuit wordt verreden tijdens de Military Boekelo van 10 tot en met 13 oktober.