Bertens op US Open tegen qualifier

Foto: ANP

Kiki Bertens neemt het in de eerste ronde van de US Open op tegen een speelster uit het kwalificatietoernooi. Dat heeft loting donderdag uitgewezen. Bij winst stuit de als zevende geplaatste Bertens op de winnares van de partij die gaat tussen Pauline Parmentier uit Frankrijk en de Russische Anastasia Pavljoetsjenkova.

Bertens, die titelverdedigster Naomi Osaka uit Japan al in de kwartfinales kan tegenkomen, strandde vorig jaar in de derde ronde in New York. De Tsjechische Marketa Vondrousova was haar toen de baas. Richèl Hogenkamp kan zich nog voor het hoofdtoernooi plaatsen. De Nederlandse is daarvan nog één zege verwijderd.

De als eerste geplaatste Osaka start in New York met een partij tegen de Russische Anna Blinkova. De verliezend finaliste van vorig jaar, Serena Williams uit de Verenigde Staten is gekoppeld aan Maria Sjarapova, ook een Russische.

Bij de mannen neemt Robin Haase het in de openingsronde op tegen de als twintigste geplaatste Argentijn Diego Schwartzman. Haase kwam bij de US Open nooit verder dan de tweede ronde. Tallon Griekspoor is nog actief in het kwalificatietoernooi.

Roger Federer is ingedeeld in de bovenste helft van het schema, net als de Serviër Novak Djokovic. De twee finalisten van Wimbledon kunnen elkaar dus al in de halve eindstrijd tegenkomen. Federer won de US Open vijf keer, van 2004 tot en met 2008. Drievoudig kampioen Djokovic is titelverdediger. Vorig jaar was hij in de eindstrijd de Argentijn Juan Martin del Potro de baas.