Vier Nederlanders in subtop KLM Open

Foto: ANP

De Nederlanders doen het voorlopig goed op de honderdste editie van de KLM Open. Rowin Caron staat gedeeld achtste in de tussenstand met -7. Joost Luiten, Koen Kouwenaar en de Nederlandse verrassing van de tweede dag Will Besseling (-6) staan gedeeld zeventiende. Met ook nog Sven Maurits en Reinier Saxton (beiden -2) hebben zes Nederlanders de cut gehaald en komen dus in het weekeinde in actie.

Caron en Kouwenaar liepen de eerste ronde op The International bij Schiphol in 68 slagen, 4 onder het baangemiddelde. Beide golfers deden het iets minder op de tweede dag. Caron maakte 6 birdies en incasseerde 3 bogeys. Hij behield de status van beste Nederlander. Kouwenaar noteerde 4 birdies en 2 bogeys.

Besseling was de eerste dag nog op het baangemiddelde geëindigd maar was vrijdag in topvorm. Hij sloeg 8 birdies en slechts 2 bogeys waardoor hij de subtop binnenstormde.

Tweevoudig winnaar Luiten kende een stabiele ronde. Net als een dag eerder ging hij rond in 69 slagen. De eerste keer deed hij dat met 6 birdies en 3 bogeys, deze keer was het 4 om 1. “Ik ben weinig in de problemen gekomen en heb heel solide gespeeld”, zei Luiten bij Ziggo Sport. Hij voelde wel dat hij hoger had kunnen scoren. “Ik heb in het begin wat kansen gemist en de putts waren aan de trage kant. Maar ik sta niet ver achter de top dus ik mag tevreden zijn.”

De Schot Scott Jamieson is de leider na twee dagen. Hij liep vrijdag een ronde van 65 slagen en staat in totaal op 11 slagen onder par. De Engelsen Callum Shinkwin, James Morrisson, Matthew Southgate en de Spanjaard Sergio Garcia volgen met -9.