Poels verruilt Ineos voor Bahrain-Merida

18 sep 2019, 11:58 Sport
poels verruilt ineos voor bahrain merida
Wout Poels gaat wielerploeg Team Ineos verlaten en zijn loopbaan voortzetten bij Bahrain-Merida. De 31-jarige Poels stond sinds 2015 onder contract bij Ineos, dat voorheen Team Sky heette.
Zijn nieuwe ploeg, waarvoor hij een "meerjarig" contract heeft ondertekend, noemt Poels op de website een van de beste klimmers van de wereld. "Hij is iemand die constant op een topniveau presteert en bekend is met succes. Hij is een van de opvallendste renners in het peloton. We zijn zeer blij met zijn komst", zegt Brent Copeland, algemeen manager van de ploeg die de Italiaan Vincenzo Nibali ziet vertrekken. "Wouts ervaring komt van pas nu we gaan beginnen aan een nieuw hoofdstuk."
Poels is vol lof over zijn nieuwe werkgever. "Het is onmogelijk geen bewondering te hebben voor wat deze ploeg in drie jaar al bereikt heeft en ik ben benieuwd wat hun samenwerking met McLaren mij kan brengen", zegt Poels. Het Britse bedrijf, actief in de Formule 1, helpt de ploeg sinds dit jaar onder meer op het gebied van technologie.
Poels krijgt opnieuw te maken met Rod Ellingworth, de coach die eerder al zijn overstap van Ineos naar Bahrain bekendmaakte. "Met hem er ook nog bij belooft Bahrain een van de beste en interessantste teams in het wielerpeloton te worden", aldus Poels. Bahrain trok eerder al de Spaanse klassementsrenner Mikel Landa aan.
Bij Ineos had Poels een aandeel in de Tourzeges van ploeggenoten Chris Froome (2015, 2016, 2017), Geraint Thomas (2018) en Egan Bernal (2019), het drietal dat gezamenlijk de laatste vijf edities van de Ronde van Frankrijk won. In dienst van de toonaangevende Britse ploeg, waar hij zelden voor eigen succes mocht gaan, won de Limburger zelf in 2016 Luik-Bastenaken-Luik. Eerder deze week verlengde Dylan van Baarle zijn contract bij Ineos wel.