Tennisster Collins (25) kampt met reuma

Foto: ANP

De Amerikaanse tennisster Danielle Collins kampt met reuma. De 25-jarige Collins heeft al een tijdje last van artritis, een vorm van reuma die voor pijnlijke en ontstoken gewrichten zorgt. De Amerikaanse bereikte begin dit jaar de halve finales van de Australian Open. Collins werd toen begeleid door de Nederlandse tenniscoach Stijn de Gier. Eind mei stopte de samenwerking.

“Ik voel me al een tijdje niet zo goed”, schrijft Collins op Instagram. “Daarom is het wel een soort van opluchting dat ik nu weet wat de reden is van de pijn. Onlangs is de diagnose gesteld dat ik reumato├»de artritis heb. Ik ben zeker niet de eerste bij wie een chronische ziekte is aangetroffen en ik leef mee met alle mensen die hiermee tobben. Ik ben ondertussen begonnen met een behandeling en ik ga deze uitdaging aan. Iedere dag dat je gezond bent, is een gift. Ik ben voor 100 procent gemotiveerd om te vechten, op en naast de baan.”

Collins bereikte na haar succesvolle optreden in Melbourne haar hoogste positie ooit op de wereldranglijst, 23e. Ze is nu de nummer 33 van de wereld.