Medvedev ook naar finale in Shanghai

Foto: ANP

Tennisser Daniil Mevedev heeft voor het zesde toernooi op rij de finale gehaald. De als derde geplaatste Rus won in de halve finale van de Masters van Shanghai in twee sets van de Griek Stefanos Tsitsipas: 7-6 (5) 7-5.

Medvedev, de nummer vier van de wereld, haalde in de laatste vijf toernooien die hij speelde, steeds de finale. Hij won in Cincinnati en Sint-Petersburg, maar hij verloor de finales in Washington en Montreal en die van de US Open.

Tegen de als zesde geplaatste Tsitsipas was Medvedev net iets sterker. Ondanks drie breakpunten tegen won hij de eerste set in een tiebreak met 7-5. In de tweede set mocht hij op 5-4 serveren voor de wedstrijd, maar zag de Griek terugkomen tot 5-5. De 23-jarige Rus raakte echter niet in paniek, brak Tsitsipas meteen weer terug en kreeg een tweede kans. Die benutte hij wel.

Medvdev versloeg de 21-jarige Griek eerder dit jaar in Monte Carlo. De Rus won tot dusverre alle vijf de onderlinge partijen. Tsitsipas had in de kwartfinale verrassend gewonnen van de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic.

In de finale in Shanghai treft Medvedev de winnaar van de partij tussen de Italiaan Matteo Berrettini en de Duitser Alexander Zverev.