Tennisser Shapovalov naar Rotterdam

Foto: ANP

De Canadese tennisser Denis Shapovalov komt in februari voor de tweede keer in zijn carrière in actie op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De organisatie meldde dinsdag de komst van de nummer 15 van de wereld, die afgelopen zondag nog de finale van het masterstoernooi van Parijs verloor van de Servië Novak Djokovic.

“Shapovalov is een van de toptalenten van de ATP Tour. Het is mooi om te zien dat hij nu op 20-jarige leeftijd al in de top 20 staat. De afgelopen editie maakte hij hier al veel indruk en die lijn heeft hij, zeker op hardcourt, dit jaar doorgetrokken”, zei een verheugde toernooidirecteur Richard Krajicek. Shapovalov verloor in Rotterdam eerder dit jaar in de kwartfinales van de Zwitser Stan Wawrinka. In oktober pakte hij in Stockholm zijn eerste ATP-titel.

Shapovalov is na de Rus Daniil Medvedev, de Fransman Gaël Monfils, Wawrinka en de Belg David Goffin de vijfde deelnemer die is aangekondigd voor het toernooi dat van 8 tot en met 16 februari wordt gespeeld in Ahoy.