Tennisser Sinner wint Next Gen Finals

Foto: ANP

De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft in eigen land de Next Gen Finals gewonnen. De 18-jarige Sinner, met een wildcard toegelaten tot het toernooi voor de grootste talenten, versloeg de als eerste geplaatste Alex de Minaur in de finale in Milaan: 4-2 4-1 4-2.

De Minaur stond vorig jaar ook in de finale van het talententoernooi, maar toen moest de huidige nummer 18 van de wereld buigen voor Stefanos Tsitsipas. Die Griek staat nu zesde op de mondiale ranglijst en doet volgende week mee aan de ATP Finals in Londen. De 20-jarige Australiër kreeg zaterdag een nieuwe kans om het toernooi te winnen, maar weer stapte hij als verliezer van de baan.

Op het toernooi voor de grootste talenten worden sets tot de vier gespeeld en wordt met tal van andere innovaties geëxperimenteerd. Sinner verdiende met zijn eindzege in Milaan een totaalbedrag van 372.000 dollar, omgerekend 337.000 euro. Hij had tot deze week zo’n 275.000 dollar (250.000 euro) verdiend in zijn carrière.

De Italiaan haalde afgelopen maand de halve finales op het ATP-toernooi van Antwerpen, onder meer dankzij een zege op Gaël Monfils. In februari volgend jaar komt Sinner naar Rotterdam, om mee te doen aan het ABN AMRO World Tennis Tournament.