Harden leidt Houston Rockets naar tiende zege

Foto: ANP

Basketballer James Harden heeft Houston Rockets met 49 punten naar de tiende zege in het NBA-seizoen geleid. De Minnesota Timberwolves werden met 125-105 verslagen. In een team dat geplaagd wordt door blessures is Harden de grote uitzondering. Hij vestigde tegen de Timberwolves een carrière-record van 41 schoten en trof met acht van de 22 driepunters.

Houston is in de Western Conference net als LA Lakers op tien zeges gekomen, maar heeft met drie nederlagen een keer vaker verloren.

Los Angeles Clippers won voor de achtste keer dit seizoen. In eigen huis werd Atlanta Hawks overklast met 150-101. Paul George was succesvol in zijn thuisdebuut voor de Clippers met 37 punten in slechts twintig minuten spelen. De ploeg uit Los Angeles miste nog zijn andere topspeler. Kawhi Leonard ontbrak wegens een knieblessure.

Kampioen Toronto Raptors ging met 110-102 onderuit bij Dallas Mavericks. Luka Doncic en Kristaps Porzingis hadden met respectievelijk 26 en 20 punten een groot aandeel in de zege van Dallas. De Raptors staan vierde in de stand van de Eastern Conference met acht zeges en vier nederlagen.

Milwaukee Bucks en Miami Heat hebben beide een keer vaker gewonnen. Giannis Antetokounmpo leidde de Bucks naar een zege met 102-83 op Indiana Pacers. De Griek maakte 26 punten. Miami Heat blijft in eigen huis ongeslagen. Met 22 punten van Kendrick Nunn versloeg Miami New Orleans Pelicans met 109-94.