Wint Virgil van Dijk de Gouden Bal?

Foto: ANP

Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek maken maandagavond kans op de Gouden Bal, de prijs voor de beste voetballer van de wereld verkozen door een jury van journalisten in samenwerking met het Franse tijdschrift France Football.

De vijf Nederlanders staan op een lijst van dertig genomineerden. Van Dijk lijkt een aardige kans te hebben. Hij werd dit jaar al verkozen tot beste speler van Europa en beste speler van de Premier League.

Lionel Messi werd dit jaar door de FIFA verkozen tot beste speler van de wereld. Van 2010 tot en met 2015 reikten de wereldvoetbalbond FIFA en France Football gezamenlijk de Gouden Bal aan de beste voetballer van de wereld uit. De laatste jaren doen ze dat weer afzonderlijk.

Volgens Spaanse media wint Messi ook de verkiezing van France Football. Zij weten dat een delegatie van het tijdschrift al bij de Argentijn op bezoek is geweest voor een interview met de prijswinnaar.

Bij de vrouwen behoren Vivianne Miedema (Arsenal), Sari van Veenendaal (Atl├ętico Madrid) en Lieke Martens (FC Barcelona) tot de twintig kandidaten voor de Gouden Bal. Ada Hegerberg (Olympique Lyon), de winnares van vorig jaar, is ook weer van de partij.