Zeilsters Bekkering en Duetz naar plek twee WK

Foto: ANP

De zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben hun opmars bij het WK in de 49erFX-klasse doorgezet. De regerend wereld- en Europees kampioenen klommen op de derde wedstrijddag voor de kust van Auckland naar de tweede plaats in het klassement. Bekkering en Duetz staan nu nog 11 punten achter op het Braziliaanse duo Martine Grael/Kahena Kunze.

“We hebben drie mooie wedstrijden gevaren”, zei Bekkering. Het Nederlandse duo, al zeker van deelname aan de Olympische Spelen van Tokio, eindigde in de eerste race als tweede achter landgenotes Odile van Aanholt en Cecile Janmaat, die zo hun eerste WK-zege boekten in deze klasse. Bekkering en Duetz wonnen de tweede race van de dag en werden zesde in race drie.

Van Aanholt en Janmaat kwamen na hun zege als achttiende en veertiende over de finish. Ze staan nog steeds op plek zes in het klassement en liggen op koers voor deelname aan de medalrace, met de top 10.

Bij de mannen klommen Bart Lambriex en Pim van Vugt in de 49er-klasse naar de tiende plaats, hoewel ze in de laatste race als 23e over de finish kwamen. Dat is vooralsnog hun zogeheten schrapresultaat. De verschillen zijn bijzonder klein, want tussen plek zeven en plek twaalf in het klassement zit slechts één punt. Lambriex en Van Vugt kunnen in Auckland voor Nederland een landennominatie binnenhalen voor de Olympische Spelen. Als dat lukt, hebben ze drie kansen om die nominatie om te zetten in een ticket naar Tokio.